• 82 82 30 50
  • Vej 4 nr. 5, 3. sal, Frederiksberg
  • Alle dage 8-16, tirsdag og onsdag tillige 8-18

DEN FRIVILLIGE VACCINATION MED ASTRAZENECA OG JOHNSON & JOHNSON

Myndighederne har meldt ud, at det fra 20. maj er muligt at blive vaccineret med vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson. Vaccinerne er godkendt i både EU og af de danske myndigheder.

Det fremgår, at man forud for vaccination med disse vacciner skal konsultere en læge for at få en vurdering af, om man kan modtage vaccinen.

Som det også er blevet anført af formanden for Dansk Selskab for Almen Medicin Anders Beich, peger nye data fra ENFORCE-studiet i retning af, at vaccinen fra AstraZeneca har flere uhensigtsmæssige effekter hos de vaccinerede, som vi endnu ikke kender konsekvensen af på kort eller lang sigt.

Med de forhold der gælder i Danmark i dag, er der ud fra et sundhedsfagligt perspektiv flere ulemper end gevinster ved at få vaccinen for de grupper der endnu ikke er vaccineret. På linje med Dansk Selskab for Almen Medicin og Lægeforeningen, vil vi derfor generelt ikke anbefale disse vacciner.

For de at vore patienter, som alligevel ønsker vaccinen, henviser vi til det lægefaglige personale, som er tilknyttet de private aktører, der deltager i denne sideløbende vaccinationsproces.

Top